Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Vabim » Ohranimo Slovenijo ... » Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji 2008/2009 » Poročilo o zaključku akcije Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji 2008/2009

Napovednik

<< december 2021 >>
ned pon to sre čet pet sob
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
rss - novice


Poročilo o zaključku akcije Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji 2008/2009

Poročilo o zaključku akcije Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji 2008/2009


Slovenski otroci v okoljsko-humanitarni akciji prižgali Luč upanja 

13. marca 2009, je na zaključni prireditvi v ljubljanskem Koloseju dr. Romana Jordan Cizelj, slovenska poslanka v Evropskem parlamentu in podpredsednica SDS, sklenila izjemno uspešno okoljsko-humanitarno akcijo slovenskih šol in vrtcev Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji, ki je tudi v tem šolskem letu potekala pod njenim pokroviteljstvom. Zavodi so v treh mesecih zbiranja odpadnega papirja in z nekaterimi drugimi akcijami skupaj zbrali zavidljivih 8.714,17 €! Denar so nakazali humanitarnemu društvu Luč upanja za šolo Piali Ashar Alo v Indiji, ki jo za revne indijske otroke ustanovila Slovenka Mojca Gayen.

Na zaključni prireditvi so se zbrali predstavniki šol in vrtcev, ki jim je dr. Romana Jordan Cizelj osebno izročila potrdilo o sodelovanju v akciji, Osnovno šolo Rudolfa Maistra iz Šentilja v Slovenskih goricah, ki je v akciji zbrala največ odpadnega papirja, in Srednjo ekonomsko šolo Maribor, ki z organizacijo dobrodelnega koncerta v okviru akcije zbrala največ denarja, pa bo v mesecu aprilu tudi nagradila z ekskurzijo v Strasbourg v času zasedanja Evropskega parlamenta.

 Poslanka se je vsem zahvalila za predanost in vztrajno delo v skrbi za ohranjanje našega okolja in za solidarno pomoč otrokom, ki so žrtve velikih socialnih razlik: »Živimo v svetu, v katerem najbogatejši ljudje lahko poletijo v vesolje, medtem ko si najrevnejši niti lakote ne morejo potešiti vsak dan. Bogastvo, ki se dnevno kopiči le v določenih delih sveta, pa pušča posledice po celotni Zemlji. Naš planet se utaplja v smeteh ter duši v izpustih, Zemlja je vedno bolj bolna in njena temperatura se dviguje. Najprej jo bodo zaradi tega skupili prav najrevnejši, ki imajo najmanjši vpliv na Zemljine bolezenske znake,« je na pomen varovanja okolja opozorila poslanka. »Za šolo Piali Ashar Alo je vsak evro, ki ste ga s skupnimi močmi zbrali, vreden vsaj desetkrat, verjetno pa kar stokrat več. S svojo srčnostjo tako skupaj pletemo vezi z otroki tam nekje daleč, ki bi bili brez tovrstne pomoči verjetno brez prijazne prihodnosti. Tudi vi ste prispevali k temu, da so njihovi želodčki bolj polni, usta bolj nasmejana, roke spretnejše, da imajo priložnost uporabiti lastno glavo in se naučiti razmišljati.« Poslanka je obljubila, da bo z organizacijo tovrstnih akcij nadaljevala, tudi v pomoč slovenskim družinam.

 Mladi so z navdušenjem pozdravili tudi slovensko športnico biatlonko Tadejo Brankovič Likozar, predsednico humanitarnega društva Luč upanja in ambasadorko šole Piali Ashar Alo, ki je med drugim povedala: »Društvo Luč upanja je bilo ustanovljeno z namenom pomagati predvsem državam tretjega sveta, veliko vlogo pri ustanovitvi pa je imela prav Mojca Gayen, ki nas je k temu tudi spodbudila. Kot predsednica društva sem izredno vesela vašega truda, časa in solidarnosti, ki ste jih vložili v sodelovanje v naši akciji. Zanj se vam zahvaljujem in lahko zagotovim, da bo pomembno spremenil življenje teh otrok.«


deli
« nazaj ↑ na vrh