Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Vabim » Ohranimo Slovenijo ... » Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji 2010/2011 » Potek akcije 2010/2011 za šole in vrtce

Napovednik

<< julij 2020 >>
ned pon to sre čet pet sob
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
rss - novice


Potek akcije 2010/2011 za šole in vrtce

 V Domžalah, 1. oktobra 2010

VABILO K SODELOVANJU V AKCIJI

Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji

 Spoštovani ravnateljice in ravnatelji, mentorice in mentorji!

 

V preteklih letih ste slovenske šole in vrtci uspešno izvedli dve okoljsko-humanitarni akciji. Spomladi 2008 smo z zbiranjem odpadnega materiala in organizacijo dobrodelnega koncerta v okviru akcije Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Afriki zbrali 4.000 € za osnovno šolo Kabaganga v mestu Sengerema (pokrajina Mwanza) v Tanzaniji. Spomladi 2009 smo z zbiranjem odpadnega materiala v okviru akcije Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji več kot 8.700 nakazali humanitarnemu društvu Luč upanja za šolo Piali Ashar Alo v Indiji, ki jo je za revne indijske otroke ustanovila Slovenka Mojca Gayen. Obe šoli sta nam tudi poročali, kako sta prejeti denar porabili. Šola v Tanzaniji je s pomočjo zbranega denarja zgradila novo učilnico za otroke, ki so se dotlej učili pod vaškim drevesom, in novo hiško za učitelje. Mojca Gayen pa je v Indiji uspela kupiti zemljišče, na katerem bodo postavili šolo, ki bo lahko sprejela še več revnih otrok, katerim je njena šola edino upanje, da se bodo kdaj povzdignili nad poulično življenje. V imenu vseh, ki so bili zaradi vašega sodelovanja deležni te pomoči, še enkrat iskrena hvala za vaš prispevek k akciji.

Mojca Gayen je s svojo šolo v Pialiju dosegla velike rezultate. Vpogled v delček njihovega življenja vam pošiljamo s filmom na priloženem DVD-ju. A indijski otroci poleg šolskega zemljišča potrebujejo še šolsko streho nad glavo. Zato smo se odločili, da jim tudi letos pomagamo, da se bodo lahko čim prej veselili svoje šole.

Zato vas ponovno vabimo, da se v skrbi za ohranjanje okolja pridružite akciji zbiranja odpadnega papirja, vsaj del izkupička pa namenite za šolo Piali Ashar Alo.

 In kako smo si zamislili letošnjo akcijo?

 • Šole in vrtci se akciji pridružite tako, da ČIM PREJ oddate prijavnico na spletni strani www.romanajordan.si/indija. Prijavite se lahko kadar koli do marca 2011.
 • Vse leto zbirajte odpadni papir. Kakšen mesec ali dva se lahko posebej organizirate in papir izrecno zbirate v namen za Piali Ashar Alo. Ali pa se preprosto sami odločite, kolikšen del izkupička od celoletnega zbiranja boste namenili za indijsko šolo.
 • Denar boste v mesecu marcu 2011 nakazali neposredno na račun društva Luč upanja, ki ga je ustanovila Mojca Gayen z namenom, da v Sloveniji skrbi za pomoč šoli Piali Ashar Alo. Podatki:
  Humanitarno društvo Luč upanja
  Naslov:  Ulica Bratov Novak 19 
  Mesto:  Ljubljana - Šmartno 
  Elektronski naslov:  drustvolucupanja@gmail.com 
  Številka transakcijskega računa: 05100 – 8012689338 (A banka), sklic za akcijo: 7095
 • Ambasadorka društva in predsednica društva je slovenska športnica biatlonka Tadeja Brankovič Likozar, ki vas bo na vaše povabilo z veseljem obiskala, prav tako drugi prostovoljci društva. Z veseljem vas obiščem tudi jaz kot poslanka v Evropskem parlamentu in kot pokroviteljica tega projekta. Pošiljam vam tudi predstavitveni film o Pialiju na DVD-ju, da nekoliko lažje doživite delček utripa življenja v Indiji, potreb tamkajšnjih ljudi in pomena Mojčine šole za te najrevnejše otroke. Vse podrobnosti projekta, sproten potek in rezultate ter informacije o preteklih akcijah pa lahko ažurno spremljate na www.romanajordan.si/piali.
 • Tri šole ali vrtce, ki bodo zbrali največ papirja za pomoč Piali Ashar Aliju, bom v mesecu aprilu nagradila.

Zavedamo se, da ste prav šole in vrtci tisti, ki že izvajate veliko okoljskih aktivnosti in ste ob družini najpomembnejši člen v vzgoji mladih tudi za odgovorno ravnanje z okoljem. Prav zato vas ponovno vabim, da združimo svoja prizadevanja in se tudi letos povežemo v skupni akciji. Tako bomo otrokom in mladim pokazali, kako pomembno je odgovorno sodelovanje v družbenem življenju in solidarna pomoč, svoj prispevek pa boste namenili neposredno tistemu, ki pomoč potrebuje.

 Z velikim pričakovanjem vašega sodelovanja vas prisrčno pozdravljam!

 

Dr. Romana Jordan Cizelj,

slovenska poslanka v Evropskem parlamentu,

pokroviteljica projektadeli
« nazaj ↑ na vrh