Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Vabim » Ohranimo Slovenijo ... » Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji 2011/2012 » Nagovor in povabilo dr. Romane Jordan

Napovednik

<< julij 2020 >>
ned pon to sre čet pet sob
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
rss - novice


Nagovor in povabilo dr. Romane Jordan

VABILO K SODELOVANJU V AKCIJI


Spoštovani ravnateljice in ravnatelji, mentorice in mentorji!

Videti nasmeh na otroških obrazih je eden izmed najlepših občutkov. Še posebej, če vemo, da smo vsaj malo k temu prispevali tudi mi. V preteklih letih ste slovenske šole in vrtci uspešno izvedli tri okoljsko-humanitarne akcije. Spomladi 2008 smo z zbiranjem odpadnega materiala in z organizacijo dobrodelnega koncerta v okviru akcije Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Afriki zbrali 4.000 € za osnovno šolo Kabaganga v Tanzaniji. Spomladi 2009 smo z zbiranjem odpadnega materiala v okviru akcije Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji več kot 8.700 € nakazali humanitarnemu društvu Luč upanja za šolo Piali Ashar Alo v Indiji, ki jo je za revne indijske otroke ustanovila Slovenka Mojca Gayen, v šolskem letu 2010/2011 pa smo za Piali z vašo pomočjo zbrali 3.600 €. Obe šoli sta nas tudi obveščali, kako sta denar porabili. Šola v Tanzaniji je s pomočjo zbranega denarja zgradila novo učilnico za otroke, ki so se dotlej učili pod vaškim drevesom, in dogradila prostor za učitelje. Mojca Gayen pa je v Indiji uspela kupiti zemljišče, na katerem bodo postavili šolo, ki bo lahko sprejela še več revnih otrok, katerim je njena šola edino upanje, da se bodo kdaj povzdignili nad poulično življenje. Ob treh uspešno izpeljanih okoljsko-humanitarnih akcijah in po tolikih vaših prijaznih in vzpodbudnih odzivih čutim že kar dolžnost, da na te otroke ne pozabimo, da z akcijo nadaljujemo in tako hkrati z namenskim ločevanjem odpadnega materiala prispevamo svoj delček k trajnostnemu razvoju in ohranjanju našega okolja.
Zato vas tudi letos prisrčno vabimo, da sodelujete v zbiralni akciji odpadnega papirja in pomagate v Pialiju ohranjati nasmeh na obrazih tamkajšnjih otrok.

In kako smo si zamislili letošnjo akcijo?

  • Osnovne in srednje šole ter vrtci se akciji pridružite tako, da do 18. maja 2012 oddate prijavnico na spletni strani www.romanajordan.si/indija.
  • Vse leto zbirajte odpadni papir. Kakšen mesec ali dva se lahko posebej organizirate in papir izrecno zbirate v namen za Piali Ashar Alo. Ali pa se preprosto sami odločite, kolikšen del izkupička od celoletnega zbiranja odpadnega materiala boste namenili za indijsko šolo. V preteklih letih ste za Piali zbirali tudi kovance ali organizirali dobrodelni koncert, bazar … Od aprila 2012 lahko pri podjetju Dinos, d. d., sodelujoči zavodi brezplačno naročite zabojnik za odpadni papir. Več ...
  • Šole poročila (dostopna na tej povezavi) o zbranem papirju in denarju pošljete do 18. maja 2012 na e-naslov: projekt@romanajordan.siDenar boste šole do konca maja  2012 nakazale neposredno na račun društva Luč upanja, ki je v Sloveniji ustanovljeno z namenom, da v Sloveniji skrbi za pomoč šoli Piali Ashar Alo. Ambasadorka Piali Ashar Alo in predsednica društva Luč upanja je slovenska športnica biatlonka Tadeja Brankovič Likozar, ki vas bo na vaše povabilo z veseljem obiskala, prav tako tudi drugi prostovoljci društva. Z veseljem vas obiščem tudi jaz kot poslanka v Evropskem parlamentu in kot pokroviteljica tega projekta. V lanskem šolskem letu smo vam po pošti poslali predstavitveni film o Pialiju na DVD-ju.  Filmi in fotografije ter poročila o življenju in delu v Pialiju so na voljo tudi na spletnih straneh www.pialiasharalo.org in www.romanajordan.si/piali. Na vašo željo pa vam DVD z veseljem ponovno pošljemo. V preteklem letu smo se prepričali, da so na marsikateri šoli ti materiali služili za izjemno doživeto obravnavo tekoče učne snovi, spoznavanje drugih kultur in načina življenja tistih manj privilegiranih na drugi strani zemlje. Hkrati pa kot vesel dokaz, kako so mladi slovenskih šol otrokom  Pialija omogočili marsikaj, kar je v teh pričevanjih že vidno.
  • Šolo ali vrtec, ki bo v akciji zbrala največ denarja za pomoč Piali Ashar Aliju, bom v mesecu maju nagradila.
Zavedamo se, da ste prav šole in vrtci tisti, ki že izvajate veliko okoljskih aktivnosti in ste ob družini najpomembnejši člen v vzgoji mladih tudi za odgovorno ravnanje z okoljem. Prav zato vas ponovno vabim, da združimo svoja prizadevanja in se tudi letos povežemo v skupni akciji. Tako bomo otrokom in mladim pokazali, kako pomembno je odgovorno sodelovanje v družbenem življenju in solidarna pomoč, svoj prispevek pa boste namenili neposredno tistemu, ki pomoč potrebuje.

Z velikim pričakovanjem vašega sodelovanja vas prisrčno pozdravljam!


Dr. Romana Jordan,
slovenska poslanka v Evropskem parlamentu,
pokroviteljica projekta


deli
« nazaj ↑ na vrh