Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Energetske sanacije – obveznost in priložnost za Slovenijo

Napovednik

<< junij 2023 >>
ned pon to sre čet pet sob
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
rss - novice


Energetske sanacije – obveznost in priložnost za Slovenijo

14.10.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj je v petek, 14. oktobra 2011, v okviru svojih mobilnih poslanskih pisarn obiskala Škofjo Loko. Sestala se je s predstavniki podjetja Knauf Insulation, d. o. o., ki je največji slovenski proizvajalec toplotno izolacijskega materiala, sicer pa del velike mednarodne korporacije Knauf Insulation.


Dr. Romana Jordan Cizelj se je podrobneje seznanila s poslovanjem podjetja ter z njihovo trajnostno usmerjeno strategijo za prihodnjih nekaj let. Glavni direktor dr. Saša Bavec je predstavil podjetje, ki s 400 zaposlenimi in 70 % izvoza uspešno kljubuje situaciji v gospodarstvu in beleži rast tako zaposlovanja kot realizacije. Strateški poudarek podjetja je tako na energetski učinkovitosti kot na trajnostni gradnji, ki ju želijo v podjetju dodatno vzpodbuditi. »Dejstvo, da med vsemi renovacijskimi posegi prav izolacija največ pripomore k energetski učinkovitosti, je razlog, da se ta del energetskih sanacij v državi pospeši,« so povedali predstavniki podjetja. Med drugim je bila na srečanju predstavljena študija slovenskih renovacijskih potencialov in izražena potreba po zagotavljanju dolgoročnih finančnih vzpodbud, ki bi omogočale potrebne obsege prenov, kar bi pripomoglo tudi pri doseganju evropske zaveze 20-20-20. »Hkrati pa bi pospešene energetske prenove lahko pripomogle k novemu zagonu gradbeništva v Sloveniji. To bi lahko pozitivno vplivalo tudi na zmanjševanje brezposelnosti ter omogočilo gradbeni industriji preživetje, hkrati pa povečalo obseg dela v številnih z gradbeništvom povezanih panogah,« izpostavljajo v Knauf Insulation.
 
»Najšibkejši člen Evropske unije pri doseganju ciljev 20-20-20 je izboljšanje rabe energije. Unija zato pripravlja številne mehanizme, s katerimi bi spodbudili države in državljane k ukrepanju. Poudarjeno se s tem ukvarja tudi Evropski parlament. Želim si, da bi tako državljani kot tudi podjetniški sektor izkoristili številne priložnosti, ki se bodo s tem ponudile za kvalitetnejše bivanje in oživitev gospodarstva. Skratka: dve muhi na en mah!« je namen svojega obiska predstavila dr. Romana Jordan Cizelj.

Na srečanju so bili prisotni tudi župan Škofje Loke Miha Ješe, vodja oddelka za okolje in prostor ga. Tatjana Bernik ter poslanec v državnem zboru iz škofjeloške občine Milenko Ziherl.

Dr. Romana Jordan Cizelj se je po obisku sestala tudi s člani Občinskega odbora SDS Škofja Loka, kjer so razpravljali o aktualnih socialnih, gospodarskih in političnih vprašanjih.

deli
« nazaj ↑ na vrh