Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Dr. Romana Jordan Cizelj na ustanovitvi Ženskega odbora (ŽO) SDS Podčetrtek

Napovednik

<< maj 2023 >>
ned pon to sre čet pet sob
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
rss - novice


Dr. Romana Jordan Cizelj na ustanovitvi Ženskega odbora (ŽO) SDS Podčetrtek

26.03.2007   Na povabilo predsednice Občinskega odbora SDS Podčetrtek, gospe Ane Koprivc, se je poslanka Evropskega parlamenta in predsednica ŽO SDS dr. Romana Jordan Cizelj v četrtek, 22. marca 2007 udeležila ustanovne konference ŽO Podčrtrtek.
V uvodu je voditeljica dogodka, gospa Koprivčeva pozdravila goste in številne prisotne ženske. Po izvolitvi organov konference je predstavila izjemno ambiciozen program dela za letošnje leto, katerega glavni cilji so pridobivanje novih članic, organiziranje javnih tribun in okroglih miz z aktualno, predvsem žensko obarvano tematiko, sodelovanje z regijskimi odbori kot tudi republiškim ter priprave na evidentiranje potencialnih kandidatk za prihajajoče volitve. V nadaljevanju so prisotne za predsednico izvolile gospo Jožico Užmah ter petčlanski Izvršilni odbor. Obravnavale so tudi Poslovnik in Program ŽO SDS Podčetrtek.
Pri točki Beseda gostom je najprej spregovorila dr. Jordan Cizljeva, ki je pojasnila da žensko politiko potrebujemo predvsem zaradi uravnoteženja pogledov v družbi nasploh. Ugotovila je, da tudi v Evropski uniji še vedno obstajajo precejšnje razlike med moškimi in ženskami, pri plačah npr. 15% nižje v škodo žensk. Poudarila je, da bomo bolj intenzivno pojavljanje žensk v politiki v Sloveniji lahko dosegli s postopnim spreminjanjem vzorcev v družbi pa tudi s pogostejšim pojavljanjem žensk v medijih. Čestitala je predsednici in ostalim izvoljenim članicam, pohvalila ambiciozne cilje in jim zaželela veliko uspehov pri delu. Z vzpodbudnimi besedami sta nastopila tudi župan Občine Podčetrtek, gospod Peter Misja in predsednica ŽO Celjske regije, gospa Jožica Sovinc. Dr. Romana Jordan Cizelj z županom Občine Podčetrtek, gospodom Petrom MisjaZ novoizvoljeno predsednico ŽO SDS Podčetrtek, gospo Jožico Užmah 
deli
« nazaj ↑ na vrh