Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Evropska poslanka dr. Romana Jordan Cizelj gostovala v Murski Soboti

Napovednik

<< maj 2023 >>
ned pon to sre čet pet sob
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
rss - novice


Evropska poslanka dr. Romana Jordan Cizelj gostovala v Murski Soboti

05.04.2007   Na povabilo predsednice Ženskega odbora (ŽO) SDS Pomurske regijske koordinacije, gospe Marjete Bergles in župana Mestne občine Murska Sobota ter predsednika Mestnega odbora SDS, gospoda Antona Štihca se je poslanka Evropskega parlamenta, dr. Romana Jordan Cizelj v petek, 30. marca udeležila dveh dogodkov v Murski Soboti.
Najprej je kot slavnostna gostja spregovorila na ustanovni konferenci MO ŽO SDS. Čeprav je enakost med spoloma temeljna pravica in nujen pogoj za dosego demokratičnih ciljev, je poudarila da neenakost med spoloma še vedno obstoja. Navedla je nekaj primerjav med stanjem zastopanosti žensk v politiki v Evropski uniji in Sloveniji. Izpostavila je potrebo po čimaktivnejšem delovanju in intenzivnejšem pojavljanju žensk v javnosti.
Prisotne članice konference so za predsednico izvolile gospo mag. Silvo Norčič in dodatnih šest članic Izvršilnega odbora. S sprejetim programom dela v letošnjem letu si je Mestni ženski odbor poleg sodelovanja z republiškim in regijskimi odbori ter aktivnega sodelovanja pri prihajajočih volitvah zadal tudi nalogo vzpodbujanja žensk k dejavnejši udeležbi na političnem, družbenem in družabnem področju.
Dr. Romana Jordan Cizelj je v nadaljevanju nastopila še kot gostja letne konference MO SDS Murska Sobota. Pozdravila je prisotne, spregovorila o pomenu aktivnega delovanja odbora ter sodelovanja z regijskimi odbori. Skupaj z županom in predsednikom MO, gospodom Štihcem je podelila priznanja najzaslužnejšim članom odbora, jim zaželela veliko uspehov tudi v prihodnje ter čestitala za uspešno izvedbo obeh konferenc.Župan Mestne občine in predsednik Mestnega odbora SDS Murska Sobota, gospod Anton Štihec, slavnostna gostja dr. Romana Jordan Cizelj, predsednica Pomurske regijske koordinacije ŽO SDS, ga. Marjeta Bergles in novoizvoljena predsednica MO ŽO SDS, ga. mag. Silva Norčič.
deli
« nazaj ↑ na vrh