Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Pomladni dan s poslanko Evropskega parlamenta v Mariboru in Negovi

Napovednik

<< junij 2024 >>
ned pon to sre čet pet sob
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
rss - novice


Pomladni dan s poslanko Evropskega parlamenta v Mariboru in Negovi

11.06.2007  
Dr. Romana Jordan Cizelj je v petek, 8. junija na povabilo vodstva obiskala vrtec Ivana Glinška v Mariboru in otrokom spregovorila o pomenu povezovanja narodov Evrope v skupnost z imenom Evropska unija. Ker vrtec spada v sklop EKO vrtcev v Sloveniji, je poseben poudarek namenila pomenu varovanja okolja, kar je ena izmed tematik, ki jim unija namenja posebno skrb in pozornost.
Po končanem programu, ki so ga ob njenem obisku s svojo sproščenostjo popestrili nastopi otrok omenjenega kot tudi sosednjih vrtcev, je poslanka otvorila še mednarodno likovno razstavo otroških del, s katero so v vrtcu počastili 50. rojstni dan Evropske unije.
Pomladni dan v Evropi pa so skupaj z dr. Jordan Cizljevo proslavili tudi na Osnovni šoli dr. Antona Trstenjaka v Negovi. Najprej so gostji pokazali in predstavili spominsko sobo dr. Trstenjaka, potem pa zavrteli še kratek film, v katerem so prikazali utrinke iz njegovega življenja in bogate prispevke njegovega dela.
Gostja jim je nato spregovorila o Evropski uniji, njenih institucijah, predstavila vlogo in pomen Evropskega parlamenta ter odgovarjala na vprašanja. Prisotne so zanimale številne podrobnosti o njenem življenju in delu v evropski prestolnici kot tudi dejavnosti s katerimi se ukvarja v Sloveniji. Poslanka je v svojih odgovorih poudarila pomen aktivnega delovanja tako države Slovenije kot posameznikov, kajti le tako je mogoče izkoristiti številne priložnosti, ki se v Uniji ponujajo. Za vzgled jim je lahko prav dr. Trstenjak, na dediščino katerega so tako ponosni.
deli
« nazaj ↑ na vrh