Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Dr. Jordan Cizelj v DZ o aktivnem državljanstvu mladih in volitvah v EP

Napovednik

<< september 2023 >>
ned pon to sre čet pet sob
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
rss - novice


Dr. Jordan Cizelj v DZ o aktivnem državljanstvu mladih in volitvah v EP

14.04.2009 Na povabilo Zavoda za kulturo dialoga Za in proti se je poslanka Evropskega parlamenta (EP) dr. Romana Jordan Cizelj v petek, 10. aprila 2009, v Državnem zboru Republike Slovenije v Ljubljani udeležila javne razprave o aktivnem državljanstvu mladih in volitvah v EP.
Kot uvod v razpravo je na začetku s pozdravnim nagovorom številne mlade razpravljalce nagovoril predsednik Državnega zbora RS dr. Pavel Gantar. Sledil je govor predsednika države dr. Danila Türka. Oba sta izpostavila predvsem pomen Evropske unije in Evropskega parlamenta in poudarila vlogo, ki jo imajo zlasti mladi pri vključevanju v javo, družbeno in politično življenje.
V nadaljevanju so mladi s številnih šol iz vse Slovenije predstavili svoja stališča do volitev poslancev Evropskega parlamenta. Po njihovih razpravah sta udeležence s svojimi izkušnjami pri delu v EP seznanila sedanja poslanca dr. Romana Jordan Cizelj in Aurelio Juri. Poslanka je izpostavila nekatere najpomembnejše dosežke, ki jih je EP dosegel v času njenega mandata, pojasnila je vpliv evropske zakonodaje na sprejemanje zakonodaje v Sloveniji, predstavila pa je tudi prioritete, ki si jih je postavila tako pri svojem dosedanjem delu in kot kandidatka na prihajajočih volitvah tudi za prihodnje. Sedanjima poslancema Evropskega parlamenta so sledili nagovori drugih gostov javne razprave, svoja stališča so predstavili Nataša Goršek Mencin, vodja Informacijske pisarne EP v Sloveniji, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije Breda Kutin, direktorica Umanotere Vida Ogorelec Wagner in predavatelj na Fakulteti za družbene vede dr. Andrej Lukšič.
deli
« nazaj ↑ na vrh