Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Dr. Jordan Cizljeva obiskala bolnišnico in sodelovala na predkongresni tribuni SDS v Celju

Napovednik

<< september 2023 >>
ned pon to sre čet pet sob
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
rss - novice


Dr. Jordan Cizljeva obiskala bolnišnico in sodelovala na predkongresni tribuni SDS v Celju

15.04.2009 Dr. Romana Jordan Cizelj je v sredo, 15. 4. 2009, skupaj z drugimi predstavniki SDS obiskala Splošno bolnišnico Celje, zvečer pa sodelovala na predkongresni javni tribuni SDS v Celju. Dr. Romana Jordan Cizelj je celjsko bolnišnico v času svojega mandata evropske poslanke že obiskala, tokrat so se ji v pogovoru z direktorjem mag. Marjanom Ferjancem in glavno medicinsko sestro mag. Hildo
Maze pridružili še nekdanji minister dr. Milan Zver, nekdanji poslanec DZ Mirko Zamernik in šentjurski župan mag. Štefan Tisel. Zvečer pa je v Celju potekala predkongresna javna tribuna SDS, ki so se je poleg podpredsednice dr. Jordan Cizljeve udeležili tudi predsednik SDS Janez Janša, nekdanji minister za notranje zadeve mag. Dragutin Mate, mednarodni tajnik SDS mag. Anže Logar ter nekdanji poslanec SDS v državnem zboru Mirko Zamernik. Spregovorili so o pripravah na kongres SDS ter o zahtevah trenutnega časa. Janez Janša je uvodoma dejal, da se bliža ključni dogodek za Slovensko demokratsko stranko - 9. kongres SDS, na katerem se bo stranka opredelila do aktualnih razvojnih vprašanj. Hkrati je vse prisotne pozval, naj aktivno sodelujejo pri oblikovanju smernic stranke s kritikami in predlogi.
Dr. Jordan Cizljeva je dejala, da je čas krize priložnost za politiko, da si znova pridobi zaupanje, kar pa bo možno le na način, da odgovorni odgovorijo na ključna eksistencialna vprašanja ljudi. Navedla je nekatere konkretne ukrepe Evropske unije za reševanje gospodarske krize in opozorila, da bi morala tudi Slovenija reagirati na podoben način. Za napačno je označila ravnanje vlade, ki po njenem mnenju večinoma sprejema >piar ukrepe<, to je tiste ukrepe, ki jih je ljudem najlažje predstaviti. Izpostavila je vrednote kot so svoboda, mir, blaginja in solidarnost, po katerih bi se morala ravnati tudi Slovenija.
Več na http://www.sds.si/aktivnosti-2940/novice/ze-druga-odskodnina-za-t.i.-izbrisane/?NID=2869.
deli
« nazaj ↑ na vrh