Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Vabim » Ohranimo Slovenijo ... » Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji 2008/2009 » Pismo Mojce Gayen slovenskim šolam

Napovednik

<< december 2021 >>
ned pon to sre čet pet sob
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
rss - novice


Pismo Mojce Gayen slovenskim šolam


Spoštovani ravnatelji, učitelji, koordinatorji ter otroci!

 

Pri nas v Indiji je že pošteno vroče, čeprav se poletje šele začenja. Kljub temu vsi skupaj, učiteljice in učenci, trdo delamo, pišemo, beremo in se učimo, saj se pripravljamo na zaključne preizkuse znanja, ki bodo v začetku aprila.

 

Z veseljem lahko povemo, da je naša šola v februarju praznovala svojo prvo obletnico in tisti otroci, ki so z nami od samega začetka, znajo že pisati in brati v bengalščini, računati, učijo se pa tudi angleščino. V preteklem letu smo tudi veliko risali, barvali in ustvarjali. Vse to nam je uspelo zato, ker so nam pomagali prijazni dobrotniki iz Slovenije, torej tudi vi, ki ste za nas zbirali odpadni papir. Starši naših otrok si zaradi revščine ne morejo privoščiti nakupa učbenikov, zvezkov, svinčnikov, barvic ter ostalih šolskih potrebščin, ki jih vi učenci najdete v svojih šolskih torbah, pa vendar te stvari potrebujemo, če se hočemo učiti in ustvarjati. Z denarjem, ki ste ga zbrali za nas z zbiranjem odpadnega papirja in drugimi akcijami, bomo poskrbeli za to, da se bo lahko pri nas učilo še več otrok.

 

Vsem iskrena hvala!

 

Za konec bi rada napisala še tole: nekateri izmed vas ste že obiskali Indijo in se na lastne oči prepričali, da je v Indiji slabo poskrbljeno za okolje. Razumem vas, učenci in dijaki, da so vam različne okoljevarstvene akcije včasih odveč, tudi jaz sem se s sošolci nemalokrat zmrdovala, ko smo morali “pobirati papirčke”. Zdaj pa živim v Indiji in vidim časopisni papir, plastenke, biološke odpadke vsepovsod, zato bolje razumem, kakšne so posledice, če ljudje ne skrbimo za okolje, v katerem živimo. Skupaj z možem vzgajava naše otroke, da znajo poskrbeti za šolsko okolico in prepričana sem, da bodo to znanje razširili tudi med svoje prijatelje in družinske člane. Za vzor pa jim lahko postavim prav vas!

 

Novice o naši šoli lahko spremljate na naši internetni strani www.pialiasharalo.org. Pišete mi pa lahko na e-naslov: mojca47@yahoo.com.

 

Lep pozdrav iz daljne Indije.

 

Mojca Gayen

Piali, marca 2009deli
« nazaj ↑ na vrh