Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov »

Napovednik

<< november 2011 >>
ned pon to sre čet pet sob
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
rss - novice


Arhiv novic, november 2011

30.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj na zaključni konvenciji SDS

Dr. Romana Jordan Cizelj se je skupaj z ostalimi kandidati in kandidatkami za poslance in poslanke iz vrst SDS za tokratne državnozborske volitve ter s številnimi člani in simpatizerji stranke v Ljubljani udeležila zaključne konvencije SDS. V stranki so si bili enotni, da se trenutno soočamo s težko finančno in gospodarsko situacijo, da pa na žalost ostajajo v slovenskem prostoru številni potenciali še vedno neizkoriščeni. Janez Janša, predsednik SDS, je v svojem slavnostnem nagovoru dejal: "Da bomo v prihodnje uspešni in da bodo v Sloveniji imele besedo sile sporazumevanja, povezovanja in odločnega ukrepanja, je na tokratnih volitvah potrebno doseči zmagoviti rezultat."

29.11.2011 

Odprtje fotovoltaične elektrarne na Kozini

Dr. Romana Jordan Cizelj je v torek, 28. novembra 2011, na Kozini sodelovala pri slavnostnem odprtju fotovoltaične elektrarne »Kristina« Brede Filipovič .


28.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj podelila nagrade mladim energetikom

Dr. Romana Jordan Cizelj se je danes, 28. novembra, v Ljubljani udeležila proslave Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije, s katero so obeležili 20 let delovanja društva. Ob tej priložnosti so zaključili z natečajem mladih energetikov. Odziv na natečaj je bil letos rekordno visok, nagrade pa je študentom podelila dr. Jordan Cizelj.


28.11.2011 

Podpora kandidatoma SDS v Novem mestu

Dr. Romana Jordan Cizelj je na okrajni volilni prireditvi v Novem mestu v ponedeljek, 28. novembra, izrazila podporo kandidatoma SDS Ivanu Grillu in Bojanu Kekcu.


26.11.2011 

Za pravičnost, delovna mesta in razvoj

Dr. Romana Jordan Cizelj se je v soboto, 26. novembra 2011, udeležila okrajne volilne prireditve na Ptuju, kjer je podporo na državnozborskih volitvah izrazila kandidatki SDS Heleni Neudauer.


25.11.2011 

Program SDS je brez konkurence

Dr. Romana Jordan Cizelj se je v petek, 25. novembra 2011, v Rušah pri Mariboru udeležila okrajne volilne prireditve, kjer je podprla kandidatko SDS na državnozborskih volitvah dr. Vlasto Krmelj.


25.11.2011 

Potrebna je velika podpora!

Dr. Romana Jordan Cizelj se je v petek, 25. novembra 2011, na Teznem v Mariboru udeležila okrajne volilne prireditve in podprla kandidata SDS na državnozborskih volitvah Ivana Piška.


25.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj med volivci v Novih Fužinah

Dr. Romana Jordan Cizelj se je v četrtek, 24. novembra 2011, na stojnici SDS v Novih Fužinah pogovarjala z občankami in občani Ljubljane. Vabljeni ponovno v petek, 25. 11., ob 12. uri ter v soboto, 26. novembra, ob 14. uri!


24.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj podprla gibanje 8hours za zaščito živali med prevozom

Dr. Romana Jordan Cizelj je podprla gibanje 8hours za zaščito živali med prevozom. Za to se je odločila, ker, kot pravi sama, »nasprotuje kakršnemu koli mučenju živali«. Prav tako je prepričana, da tovrstna gibanja krepijo regionalno sodelovanje in s tem pozitivno vplivajo na boj proti podnebnim spremembam in na zmanjšanje obsega emisij toplogrednih plinov.


23.11.2011 

Enake možnosti za raziskovalno odličnost


V Bruslju danes, v sredo, 23. 11. 2011, potekata dva dogodka, na katerih so udeleženci razpravljali o sodelovanju v Okvirnih programih EU za raziskave in razvoj. Prvega je v Evropskem parlamentu organizirala slovenska poslanka v EP dr. Romana Jordan Cizelj, drugega pa v svojih prostorih pod pokroviteljstvom ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dr. Igorja Lukšiča popoldne gosti Stalno predstavništvo RS pri EU. Na dogodkih je bila predstavljena študija slovenskih raziskovalcev o tem, kako uspešne so različne države EU pri sodelovanju v raziskavah, ki se financirajo iz sredstev EU, ter o vzrokih, ki vplivajo na različno raven njihove uspešnosti.


22.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj obsodila nedavne kršitve človekovih pravic v Iranu

Dr. Romana Jordan Cizelj je v četrtek, 17. novembra, sodelovala v razpravi na novembrskem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta na temo Iran - nedavni primeri kršitev človekovih pravic. Ostro je obsodila protižensko politiko iranskih oblasti ter trpinčenje in grozote, ki se dogajajo ljudem v iranskih zaporih, na ulicah, univerzah in v domovih. Posebej je izpostavila kritičnost položaja beguncev begunskega taborišča Ashraf in poudarila, da je treba poskrbeti za varnost teh ljudi, pri čemer pričakuje takojšnje, predvsem pa bolj odločno delovanje EU. 
21.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj o okvirnem programu Evropske komisije za atomsko energijo

Dr. Romana Jordan Cizelj je prejšnji teden v razpravi novembrskega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta (EP) v Strasbourgu na temo Okvirni program Evropske skupnosti za atomsko energijo za dejavnosti na področju jedrskih raziskav in usposabljanja dejala, da jedrska energija predstavlja pomemben nizkoogljični vir in da se raziskavam na evropskem nivoju ne moremo odreči prav zaradi pomena, ki ga ima ta energija. Izpostavila je program ITER, ki mu je po njenem mnenju potrebno zagotoviti dolgoročno stabilno financiranje. Na koncu je poudarila tudi pomen informacij o tem, kako so porabljena sredstva posameznega programa.19.11.2011 

SDS - odgovorna do prihodnosti

Janša: “Volitve 4. decembra bodo najpomembnejše volitve po pomladnem dnevu 1990, ko je Slovenija izglasovala parlamentarno demokracijo in s tem omogočila nastanek pogojev za osamosvojitev.« Na volilni konvenciji v Ljubljani so se se predstavili kandidati SDS za državni zbor, tudi dr. Romana Jordan Cizelj.


18.11.2011 

Na poti k Evropi, gospodarni z viri

Dr. Romana Jordan Cizelj danes, 18. 11. 2011, v Mariboru sodeluje na konferenci Evropskih ljudskih strank v Odboru regij pod naslovom »Povečevanje energetske učinkovitosti v mestih in regijah v javnih stavbah in infrastrukturi.«


18.11.2011 

Za pot razvoja in realne blaginje

V petek, 18. novembra 2011,  je v Grosupljem potekala volilna konvencija, kjer so se volivkam in volivcem predstavili kandidati in kandidatke SDS za poslance in poslanke iz četrte volilne enote za tokratne državnozborske volitve, med njimi dr. Romana Jordan Cizelj. Vsem 11 kandidatkam in kandidatom četrte volilne enote »gre za stvar«. Odlikujejo jih znanje, izkušnje, sposobnost, pozitivna energija in zavedanje, da bo treba v prihodnje dvakrat bolj trdo delati.


17.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj o podnebni konferenci COP17

Dr. Romana Jordan Cizelj je predstavila stališča Evropskega parlamenta (EP) za podnebno konferenco v Durbanu, ki so jih sprejeli ta teden v Strasbourgu. Izpostavila je ključne probleme, vezane na obstoječi Kjotski protokol (2008-2012), in predstavila pogled Evropske unije (EU) na morebitno nadaljevanje protokola.


16.11.2011 

Evropski parlament sprejel resolucijo s stališči za podnebno konferenco COP17

»Pri prehodu v nizkoogljično družbo bodo imele ključno vlogo trajnostne tehnologije. Za to pa moramo v evropskem in svetovnem merilu več vlagati v raziskave, inovacije in umeščanje novih tehnologij. V času finančne krize je težko, a vendar moramo poskrbeti za ustrezne investicijske programe. Globalnega segrevanja ozračja EU ne bo mogla ustaviti sama. Rezultate bomo dosegli le, če bo ostali svet krenil z nami. Ne iščemo torej le ravnovesja med skrbjo za okolje, varnostjo in gospodarstvom, temveč tudi ravnovesje odgovornosti med EU in ostalim svetom.«


15.11.2011 

Zavajajoče izjave Darje Radić

Dr. Romana Jordan Cizelj: "Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je opravil preiskavo domnevno spornega poslovanja Sklada za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško (NEK) in odlaganje radioaktivnih odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško (v nadaljevanju: Sklada) za obdobje, ko je Sklad vodila nekdanja v. d. direktorica Ksenja Žnideršič Planinc. Pobude o postopku proti njej ni sprožila nekdanja ministrica Darja Radić, že prej sta to zahtevala tako upravni kot nadzorni odbor Sklada. Radićeva v tej zvezi za medije nekorektno omenja tudi moje ime in zavaja z netočnimi izjavami in namigi o poslovanju Sklada v času med 2006 in 2010, čemur odločno nasprotujem."


14.11.2011 

Evropska politika stavi na SDS in računa, da bo stranka zmagala in popeljala Slovenijo iz krize

Evropska poslanca dr. Romana Jordan Cizelj in dr. Milan Zver sta na novinarski konferenci v ponedeljek, 14. novembra, v Ljubljani predstavila razloge za kandidaturo na državnozborskih volitvah. Pravita, da Slovenija že dolgo ni bila v tako težki in kritični situaciji, kot jr ravno sedaj.


12.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj podpisala Zavezo za uresničenje tretjega razvojnega podviga Slovenije

Dr. Romana Jordan Cizelj je v imenu Slovenske demokratske stranke podpisala Zavezo za uresničenje tretjega razvojnega podviga Slovenije, ki so jo v okviru Plana B za Slovenijo - Pobuda za trajnostni razvoj, pripravile nevladne organizacije.


11.11.2011 

Pred novembrskim plenarnim zasedanjem Evropskega parlamenta

Dr. Romana Jordan Cizelj je danes, 11. novembra 2011, v Hiši EU predstavila ključne teme, o katerih bodo evropski poslanci razpravljali naslednji teden na novembrskem plenarnem zasedanju v Strasbourgu. Posebej je izpostavila sprejemanje zelo ambiciozne resolucije Evropskega parlamenta (EP) za letošnjo podnebno konferenco COP 17, ki se je bo v Durbanu tudi sama udeležila kot poročevalka za to resolucijo v odboru ITRE. Poslanka je predstavila tudi svoj pogled na aktualno dogajanje v evropskem (Grčija, Italija) in slovenskem prostoru.


10.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj o novi direktivi o energetski učinkovitosti

Dr. Romana Jordan Cizelj je danes, 10. novembra, komentirala dolgo pričakovano novo direktivo o energetski učinkovitosti, ki jo je pripravila Evropska komisija. Dejala je, da "v njej ni pravne zaveze, za koliko naj članice izboljšajo učinkovito rabo energije, temveč je Komisija pripravila predlog za zavezujoče ukrepe na tem področju." Poslanka je prepričana, da bi direktiva morala biti bolj natančna, hkrati pa mora pomeniti ne le boljše in bolj kakovostno življenje vseh ljudi, ampak tudi spodbudo najširšemu spektru gospodarstva.10.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj podpisala peticijo za končanje svetovne lakote

V Evropskem parlamentu (EP) v Bruslju je bil ta teden posvečen tednu lakote. Dr. Romana Jordan Cizelj je ob tej priložnosti s podpisom podprla peticijo za končanje svetovne lakote.  


08.11.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj z danskim ministrom za podnebje, energijo in stavbe

Slovenska poslanka v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan Cizelj se je danes v Bruslju srečala z danskim ministrom za podnebje, energijo in stavbe Martinom Lidegaardom. Dogodek je potekal v okviru priprav na dansko predsedovanje Svetu EU, ki se bo začelo januarja 2012.


03.11.2011 

Evropska unija in slovenske volitve 2011

Razmišljanje dr. Romane Jordan Cizelj ob grški krizi in pred začetkom volilne kampanje v Sloveniji.


« nazaj ↑ na vrh