Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov »

Napovednik

<< marec 2011 >>
ned pon to sre čet pet sob
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
rss - novice


Arhiv novic, marec 2011

31.03.2011 

Resolucija o Japonski

Med 4. in 7. aprilom bo v Strasbourgu potekalo plenarno zasedanje Evropskega parlamenta. V tem tednu so poslanci po političnih skupinah pripravljali svoja stališča za obravnavo na zasedanju. Dr. Romana Jordan Cizelj je največ pozornosti posvetila delu zaradi naravne in tehnološke nesreče na Japonskem.


24.03.2011 

Da bomo lahko odgovorno politično ukrepali, potrebujemo odgovore!

Dr. Romana Jordan Cizelj je v sredo, 23. marca, nastopila na mini plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v razpravi o razmerah na Japonskem, vključno s preplahom zaradi jedrskih elektrarn. V svojem nagovoru Komisiji in Svetu je izpostavila, da "naši pogovori ne smejo biti ideološki, ampak potrebujemo najprej odgovore na številna vprašanja. Šele nato bomo lahko odgovorno politično ukrepali." Posebej je opozorila na predlog Evropskega parlamenta glede skupnih evropskih kriterijev o jedrski varnosti iz leta 2009, ki pa ga Svet ni potrdil. Zato je zahtevala, da dobi Evropski parlament na področju jedrske energetike več pristojnosti.


23.03.2011 

Globalni in evropski izzivi ob jedrski nesreči na Japonskem

Dr. Romana Jordan Cizelj ob hudi dvojni naravni nesreči na Japonskem: "To ni japonska naravna nesreča, temveč globalna naravno-tehnološka nesreča."


23.03.2011 

Akcija sajenja dreves ob mednarodnem letu gozdov

V nedeljo, 20. marca 2011, je v kraju Oetingen, 20 km izven Bruslja, potekala akcija sajenja dreves ob mednarodnem letu gozdov pod okriljem belgijskega društva Sunbeam. Tej akciji so se pridružili tudi Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju, Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Evropski uniji ter komisar za okolje Janez Potočnik in obenem obeležili 20. obletnico osamosvojitve Republike Slovenije s simbolično saditvijo dvajsetih lip.


22.03.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj sprejela dijake iz Šolskega centra Slovenj Gradec

V torek, 22. marca 2011, je poslanka dr. Romana Jordan Cizelj v Evropskem parlamentu sprejela skupino dijakov iz Šolskega centra Slovenj Gradec.


21.03.2011 

Svetovni dan voda – »Voda za mesta: odziv na mestni izziv«

Ekološki forum in Odbor za okolje in prostor pri Strokovnem svetu SDS, katerega predsednica je dr. Romana Jordan Cizelj, pred jutrišnjim Svetovnim dnevom voda, ki je letos posvečen upravljanju z vodo v mestih, med drugim opozarjata: "Če že vlada pozablja na državljane, naj ne pozabi na zakonodajne okoljevarstvene zahteve EU."


21.03.2011 

O domnevnem podkupovanju poslancev v Evropskem parlamentu

Dr. Romana Jordan Cizelj, slovenska poslanka v Evropskem parlamentu, je komentirala navedbe Sunday Timesa o podkupovanju poslanca Zorana Thalerja v Evropskem parlamentu, ki je že odstopil s svojega položaja. Poudarila je: "Pri tako jasni in neposredni obtožbi pričakujem posledice, vsa stvar ne more in ne sme po nekaj dneh potihniti".


17.03.2011 

Nad 20 % zmanjšanja izpustov CO2?

Dr. Romana Jordan Cizelj, slovenska poslanka v Evropskem parlamentu, je v Odboru za industrijo raziskave in energetiko (ITRE) odgovorna za sprejemanje poročila o analizi možnosti pomika cilja zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov nad 20 % do leta 2020. Danes je v EP na to temo v okviru odbora ITRE potekalo javno zaslišanje, kjer so mnenja soočili predstavniki Evropske komisije, industrije, raziskovalnega in energetskega sektorja.


10.03.2011 

Slovenski evropski poslanci različno o rezultatih dela konsenzne skupine z avstrijskega Koroškega; upajo na napredek

Včeraj zvečer je avstrijska delegacija ELS/EPP na čelu z Ernstom Strasserjem v Evropski parlament v Strasbourgu na sestanek povabila tako imenovano konsenzno skupino z avstrijske Koroške. Na srečanje je Strasser povabil vse avstrijske vodje poslanskih skupin in tudi slovenske evroposlance.


09.03.2011 

Marec je mesec žensk

»Upam, da se bo čim prej v družbi zgodil premik, ki bo ženskam hitreje omogočil enak položaj v družbi, kot ga imajo moški,« z marčevskega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu sporoča dr. Romana Jordan Cizelj


08.03.2011 

Nizkoogljična družba za čisto okolje in delovna mesta

Poslanca v EP dr. Romana Jordan Cizelj in Salvatore Tarella  Načrt za nizkoogljično gospodarstvo (Roadmap 2050) in Akcijski načrt o energetski učinkovitosti, ki ju je pravkar objavila Evropska komisija, ocenjujeta kot »dober kažipot za evropsko gospodarstvo in naložbe«.


07.03.2011 

SDS zavezana k pozitivni naravnanosti do okolja tudi z vidika varčevanja z energijo

Odbor za okolje in prostor pri Strokovnem svetu SDS, katerega predsednica je dr. Romana Jordan Cizelj, je svetovni dan varčevanja z energijo obeležil s prispevkom z naslovom "SDS zavezana k pozitivni naravnanosti do okolja tudi z vidika varčevanja z energijo.


05.03.2011 

Dovolj imam!

Dr. Romana Jordan Cizelj ob aktualnem političnem dogajanju v Sloveniji: "Kaj boste storili, če vas bo jutri nekdo z zakrinkanim obrazom obtožil, da ste kradli?"


04.03.2011 

Odprtje agencije ACER v Sloveniji

»Agencija ACER bo vez med energetsko stroko in tremi evropskimi intitucijami odločanja, omogočila bo oblikovanje skupnega notranjega energetska trga EU do leta 2014,« je ob odprtju evropske Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev v četrtek, 3. marca 2011, v Ljubljani povedala slovenska poslanka v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan Cizelj.


03.03.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj o prihodnosti evropske energetike

Dr. Romana Jordan Cizelj je 2. 3. 2011 v Grand hotelu Union v Ljubljani nastopila na tradicionalni strateški energetski konferenci En.odmev 011, ki poteka v organizaciji portala Energetika.NET, in izpostavila: »Čista, zanesljiva in dostopna energija je v naši družbi prav tako osnovna dobrina kot hrana in streha nad glavo


03.03.2011 

Letni razpis za predloge projektov, ki se bodo financirali pod okriljem programa LIFE+

Evropska komisija je objavila letni razpis za predloge projektov, ki se bodo financirali pod okriljem programa LIFE+, evropskega okoljskega sklada. Predlogi se bodo zbirali v okviru treh stebrov programa: narava in biotska raznovrstnost, okoljska politika in upravljanje ter informacije in komunikacija. Skupno bo na voljo 267 milijonov evrov sredstev, ki se bodo zagotovila v obliki sofinanciranja na podlagi sporazumov o donacijah. Razpis traja do 5. julija 2011.

« nazaj ↑ na vrh