Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov »

Napovednik

<< maj 2011 >>
ned pon to sre čet pet sob
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
rss - novice


Arhiv novic, maj 2011

31.05.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj na predstavitvi najsodobnejših tehnologij za zeleno mobilnost

Dr. Romana Jordan Cizelj se je v torek, 31. maja, udeležila dogodka Evropske tehnološke platforme za cestni promet ERTRAC, ki je potekal v Evropskem parlamentu. Dogodek je namenjen promociji najsodobnejših tehnologij za zeleno mobilnost, na njem pa se je predstavila tudi slovenska Hidria.


31.05.2011 

Na obisku v Bruslju skupina MO SDS Celje

Dr. Romana Jordan Cizelj je v ponedeljek, 30. maja 2011, sprejela skupino MO SDS Celje na njihovem obisku v Evropskem parlamentu (EP). Poslanka jim je predstavila delovanje političnih skupin in odborov v EP, nato pa se je z obiskovalci pogovarjala o energetiki in jedrski nesreči na Japonskem, možnosti doseganja okoljskih ciljev EU, raziskavah in razvoju. Dotaknili so se tudi prihajajočih referendumov, čezmejnega sodelovanja Slovenije, Italije in Hrvaške, politike širitve EU ter skupne zunanje in varnostne politike.


30.05.2011 

Evropska poslanca ELS dr. Romana Jordan Cizelj in dr. Milan Zver proti vsem trem zakonom na referendumih 5. junija v Sloveniji

5. junija slovenske državljane čakajo tri pomembne odločitve. Na referendumih bomo odločali o usodi treh zakonov. Dr. Romana Jordan Cizelj in dr. Milan Zver menita, da so nekateri elementi teh zakonov v popolnem nasprotju z evropskimi vrednotami. Poleg tega se njihovi zagovorniki v Sloveniji večkrat neupravičeno sklicujejo na usmeritve Evropske unije, zato je prav, da se do teh vprašanj opredelijo tudi evropski poslanci.


29.05.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj obiskala Krško

Posavje je boj za politični prestiž Pahorjeve vlade zelo prizadel, je bila ugotovitev ob obisku dr. Romane Jordan Cizelj v Krškem v okviru njenih mobilnih poslanskih pisarn. Poslanka je bila gostja Šolskega centra Krško - Sevnica, ogledala si je gradbišče Hidroelektrarne Krško in na novinarski konferenci spregovorila o usmeritvah Evropske unije na področju energetike ter o priložnostih Slovenije, tudi v povezavi z investicijskimi projekti, kot je npr.  izgradnja hidroelektrarn na spodnji Savi. Pridružil se ji je mag. Andrej Vizjak, ki je predstavil stališča SDS do treh spornih zakonov aktualne vlade, o katerih bomo glasovali v nedeljo, 5. junija 2011.


26.05.2011 

Poslanski premislek

Komentar dr. Romane Jordan Cizelj iz Bruslja za 3. program Televizije Slovenija: o pokojninski reformi in delovnih mestih.


26.05.2011 

Glasovanje o poročilu dr. Romane Jordan Cizelj danes uspešno

Danes, v četrtek, 26. maja 2011, so poslanci v Odboru za industrijo, raziskave in energetiko (ITRE) v Evropskem parlamentu glasovali o poročilu slovenske poslanke dr. Romane Jordan Cizelj. Poročilo o direktivi o ravnanju z izrabljenim jedrskim gorivom in jedrskimi odpadki je bilo z veliko večino sprejeto.


25.05.2011 

Beneški Slovenci so se s filmom predstavili v Evropskem parlamentu

Dr. Romana Jordan Cizelj se je v ponedeljek, 23. maja, udeležila predvajanja filma z naslovom »San sanju, da pride an dan... «. Film si je na povabilo evropskega poslanca Lojzeta Peterleta in evropske poslanke iz Furlanije-Julijske krajine v Italiji Debore Serracchiani ogledalo več kot 100 Slovencev in Italijanov. Tako se je povezovanje Slovencev prek Evropskega parlamenta nadaljevalo tudi ta teden, ko so bili na povabilo evropskih poslancev iz Slovenije, Italije in Avstrije na obisku v Bruslju predstavniki Slovencev avstrijske Koroške, Beneške Slovenije in Belgije.


25.05.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj v EP sprejela učence Bolnišnične šole Ledina

Dr. Romana Jordan Cizelj je v sredo, 25. maja 2011, v Evropskem parlamentu (EP) sprejela skupino učencev Bolnišnične šole Ledina. Poslanka jim je predstavila svoje delo v EP in se pri tem osredotočila na tematike okoljskih sprememb in varovanja okolja. Učenci so jo podrobneje povprašali o njenem načinu dela, delovnem času in aktivnostih tako v EP kot tudi izven njega. Druženje je potekalo v prijetnem sproščenem ozračju. Ob koncu je dr. Jordan Cizeljeva učencem zaželela srečo na bolnišničnih športnih igrah v Belgiji, ki se jih bodo udeležili v četrtek.


24.05.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj na delovnem zajtrku z novinarji

Dr. Romana Jordan Cizelj, slovenska poslanka v Evropskem parlamentu, je v torek, 24. maja, na delovnem zajtrku gostila sedem novinarjev iz različnih evropskih medijev, vključno s slovenskimi. Pogovarjali so se o Predlogu direktive o ravnanju z jedrskimi odpadki in izrabljenim jedrskim gorivom, za katerega je poslanka v Odboru za industrijo, raziskave in energetiko (ITRE) v Evropskem parlamentu odgovorna kot poročevalka. Srečanje je potekalo pred glasovanji v odboru ITRE, ki bodo v četrtek. Pogovor je tekel predvsem v smeri zagotavljanja ustreznega okolja za varno shranjevanje izrabljenega jedrskega goriva in jedrskih odpadkov, ki vključuje ustrezne nacionalne programe, upravne organe ter finančne in človeške vire.


23.05.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj v EP sprejela učence Osnovne šole Dob

Dr. Romana Jordan Cizelj, evropska poslanka, je v ponedeljek, 23. maja 2011, sprejela skupino učencev z Osnovne šole Dob. Predstavila jim je svoje delo v Evropskem parlamentu in spregovorila o okoljskih spremembah, varovanju okolja, energetiki ter raziskavah in razvoju. Učenci so jo podrobneje povprašali o njenem načinu dela, vsakotedenskih potovanjih v Slovenijo in stikih s slovenskimi volivci. Razpravljali so tudi o jedrski nesreči na Japonskem ter z njo povezanimi posledicami.


14.05.2011 

Podnebne spremembe so lahko razvojni izziv

Odbor za okolje in prostor Strokovnega sveta SDS in Ekološki forum SDS ob svetovnem dnevu podnebnih sprememb: Podnebne spremembe so globalni pojav, njihovo blaženje pa bo uspešno le v primeru globalnega dogovora in hkrati učinkovitega izvajanja ukrepov na nivoju lokalnih skupnosti, organizacij in posameznika.


12.05.2011 

Evroposlanci z večino podprli prostovoljsko iniciativo »Očistimo svet 2012!«

Slovenska poslanka v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan Cizelj,  ki je skupaj s še štirimi evropskimi poslanci oblikovala Izjavo za podporo mednarodnemu civilnemu družbenemu gibanju Očistimo svet v enem dnevu -  World Cleanup 2012, je v okviru majskega plenarnega zasedanja EP pozdravila sprejem Izjave in večinsko podporo evroposlancev.  V pisni deklaraciji si njeni avtorji iz različnih političnih skupin dr. Romana Jordan Cizelj (ELS), Corinne Lepage (ALDE), Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė (ELS), Indrek Tarand (Zeleni) in Ana Gomes (S&D) prizadevajo poudariti pomen okoljske ozaveščenosti in širše družbene participacije v Evropi in v svetu, s ciljem, da naj bi se ji do septembra 2012 pridružilo okrog 300 milijonov prostovoljcev.


11.05.2011 

Z majskega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu

Dr. Romana Jordan Cizelj je danes, 11. maja, izpostavila ključne vsebine, o katerih se razpravlja na majskem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Dejala je, da so v tem tednu razpravljali predvsem o uniji inovacij, aktu za mala in srednja podjetja ter o razrešnici proračuna za leto 2009 za številne evropske institucije. Zelo zanimiva je bila po besedah poslanke tudi razprava o 25. obletnici černobilske nesreče. Sicer pa vzporedno s plenarnim zasedanjem potekajo tudi seje določenih odborov. Med njimi je dr. Jordan Cizljeva posebej izpostavila Odbor za industrijo, raziskave in razvoj, v okviru katerega je potekalo glasovanje o poročilu, za katerega je odgovorna tudi sama in govori o podnebnih ciljih Evropske unije v prihodnosti.


10.05.2011 

Glasovanje v odboru ITRE v EP uspešno, s polno paro naprej!

Odbor za industrijo, raziskave in energetiko (ITRE) v Evropskem parlamentu (EP) je v ponedeljek, 9. 5., na dan Evrope, na svojem izrednem zasedanju glasoval o mnenju, za katerega je kot poročevalka odgovorna slovenska poslanka v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan Cizelj. Gre za dokument »Analiza možnosti za pomik cilja nad 20-odstotno zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov«.


10.05.2011 

Obvestilo o razpisu za pridobitev mednarodne štipendije »For Women in Science«

Dr. Romana Jordan Cizelj obvešča, da bosta UNESCO in L'OREAL  tudi v letu 2012 petnajstim mladim znanstvenicam na doktorskem ali postdoktorskem študiju na področju naravoslovnih znanosti podelila mednarodne štipendije »For Women in Science« v vrednosti 40.000 ameriških dolarjev in na ta način nadaljevala s spodbujanjem mednarodnega znanstvenega sodelovanja in udejstvovanja žensk v znanosti.


09.05.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj ob dnevu Evrope

Dr. Romana Jordan Cizelj je v nedeljo, ob 18. uri, v Ihanu kot slavnostna govornica nastopila na osrednji občinski proslavi Občine Domžale in Kulturnega društva Ihan ob 9. maju - dnevu Evrope. Ob tem dnevu je vsem evropskim državljankam in državljanom čestitala in zaželela, da bi v družbi evropskih narodov hitro spet dosegali dobre gospodarske rezultate, predvsem pa ustvarjali zadovoljno življenje za vse.


07.05.2011 

Vmesni odziv dr. Romane Jordan Cizelj na poročilo spletnega posveta

Dr. Romana Jordan Cizelj je predstavila dosedanji potek spletnega posvetovanja o predlogu direktive o radioaktivnih odpadih. Zahvalila se je za množični odziv in izpostavila vsebinsko pestrost odgovorov, ki se lepo prekriva s pestrostjo pogledov v Evropskem parlamentu. Predlagala je, da se posvetovanje nadaljuje do takrat, ko se bo zaključil zakonodajni postopek v EP.


06.05.2011 

Odpadni papir gradi šolo v Indiji

V letošnjem šolskem letu, ki je tudi leto prostovoljstva, so učenci in dijaki 25 slovenskih osnovnih in srednjih šol z odprodajo zbranega odpadnega papirja v okviru okoljsko-humanitarne akcije Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji zbrali več kot 3600 €. Denar je v sodelovanju s humanitarnim društvom Luč upanja, ki ga vodi slovenska biatlonka Tadeja Brankovič Likozar, namenjen gradnji šole za najrevnejše otroke Pialija, ki jo je v Indiji blizu Kolkate ustanovila Slovenka Mojca Gayen. Akcija je že tretjič potekala pod pokroviteljstvom slovenske poslanke v Evropskem parlamentu dr. Romane Jordan Cizelj. Današnje zaključne prireditve in razglasitve rezultatov ob sklepu akcije na Osnovni šoli Antona Ukmarja v Kopru se je udeležil tudi prvi sekretar indijskega veleposlanika v Sloveniji g. Surinder K. Datta.


06.05.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj o novi direktivi o ravnanju z jedrskimi odpadki

Dr. Romana Jordan Cizelj je skupaj s Sekcijo Alfa Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije in Agencijo za radioaktivne odpadke (ARAO) v petek, 6. maja, pripravila strokovno okroglo mizo o osnutku nove direktive o ravnanju z izrabljenim jedrskim gorivom (IJG) in radioaktivnimi odpadki (RAO), za katero je v Evropskem parlamentu zadolžena kot poročevalka.


05.05.2011 

V Bruslju na obisku skupina Društva Lipa iz Domžal

Dr. Romana Jordan Cizelj je v četrtek, 5. maja 2011, v Bruslju gostila skupino Društva Lipa iz Domžal, ki je bila na obisku v Evropskem parlamentu. Po kratki predstavitvi delovanja EP so se obiskovalci srečali s poslanko. Pogovarjali so se o aktualnih politikah Evropske unije, dr. Jordan Cizljeva pa je spregovorila tudi o sprejemanju enotnih varnostnih standardov za stresne teste za jedrske obrate in o možnosti ukrepov na evropski ravni za boljšo zaščito čebel.

« nazaj ↑ na vrh