Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov »

Napovednik

<< september 2011 >>
ned pon to sre čet pet sob
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
rss - novice


Arhiv novic, september 2011

30.09.2011 

SDS že leta 2009 postavila skrb za okolje v svoje programske dokumente

Dr. Romana Jordan Cizelj, predsednica Odbora za okolje in prostor v Strokovnem svetu SDS  in dr. Vlasta Krmelj, članica odbora in predsednica Ekološkega foruma, sta na novinarski konferenci predstavili politična izhodišča, sistemske cilje in ukrepe na področju okolja in prostora. Izpostavili sta, da je potrebna bolj jasna, bolj transparentna in bolj ciljno usmerjena okoljska zakonodaja. Dr. Jordan Cizljeva je posebej poudarila, da je SDS postavila skrb za okolje v svoje programske dokumente že leta 2009.


28.09.2011 

O Barrosovem govoru o prihodnosti Evropske unije

Odziv dr. Romane Jordan Cizelj na današnji nastop predsednika Evropske komisije Barrosa na plenarnem zasedanju Evropskga parlamenta v Strasbourgu.


28.09.2011 

Razprava o trajnostnem razvoju

Dr. Romana Jordan Cizelj je danes na plenarnem zasedanju EP nastopila v razpravi o trajnostnem razvoju in o dokumentu  Rio+20. Vsebina njenega nagovora:


27.09.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj za ustrezno financiranje raziskav v EU

»Če bo v pogajanjih prišlo do zmanjšanja proračuna za raziskave, potem povečanje sredstev za raziskave ni evropska prioriteta, o kateri sicer tako radi govorijo ministri v Svetu!« opozarja dr. Romana Jordan Cizelj na današnjem plenarnem zasedanju EP v Strasbourgu, kjer so poslanci pravkar sprejeli poročilo o zeleni knjigi Komisije z naslovom »Spremeniti izzive v priložnosti: na poti k skupnemu strateškemu okviru za financiranje raziskav in inovacij v EU«. Poslanka je v razpravi opozorila predvsem na pomen sredstev za raziskave v prihodnjem finančnem okvirju, na nesorazmerno geografsko porazdelitev projektov, način izbora projektov, razlike v raziskovalni kakovosti med državami članicami in med regijami.


27.09.2011 

Obisk SDM Litija v Evropskem parlamentu v Strasbourgu

Dr. Romana Jordan Cizelj je 27. 9. 2011 na drugem septembrskem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta sprejela skupino SDM iz Litije.26.09.2011 

Odgovori Komisije o posledicah zaprtja JE v Nemčiji so mlačni

»Odgovor je popolnoma mlačen in ne ponuja nobene konkretne ugotovitve ali ukrepanja,« slovenska poslanka v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan Cizelj komentira odgovor Evropske komisije na njeno vprašanje, kakšne bodo posledice nemške odločitve o zaprtju jedrskih elektrarn tako za notranji evropski energetski trg kot za celotno gospodarstvo, gospodinjstva in delovna mesta, ki ga je bila v pisni obliki naslovila na evropskega komisarja za energetiko Guntherja Oettingerja. Komisija pa obljublja, da bo objavila oceno o tem, ali obstaja kakršen koli vpliv na stabilnost omrežja in zanesljivost oskrbe z energijo.


23.09.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj na Srednjeevropskem seminarju o ravnanju z radioaktivnimi odpadki

Dr. Romana Jordan Cizelj  se je včeraj, 22. septembra, v Ljubljani udeležila Srednjeevropskega seminarja o ravnanju z radioaktivnimi odpadki, ki ga je letos organizirala Agencija za radioaktivne odpadke (ARAO). Na srečanju, katerega namen je izmenjava informacij o novostih in napredku na področju ravnanja z radioaktivnimi odpadki v regiji ter izmenjava izkušenj o konkretnih rešitvah na tem področju, so sodelovali predstavniki Slovenije, Avstrije, Madžarske, Italije, Češke in Slovaške.21.09.2011 

Potrebujemo novo vlado z močno podporo

Dr. Romana Jordan Cizelj je komentirala včerajšnje dogajanje v slovenskem političnem prostoru, ko so poslanci izrekli nezaupnico vladi Boruta Pahorja. Prepričana je, da je "za uresničevanje nujnih reform in ukrepov za ureditev javnih financ v Sloveniji dobro, da včeraj Državni zbor ni izglasoval zaupnice vladi Boruta Pahorja. Vladajoči koaliciji namreč doslej ni uspelo izpeljati nobenega konkretnega ukrepa, zato bi bilo nesmiselno pričakovati, da bi manjšinski vladi kaj takega uspelo. Slovenska politika mora resno in takoj začeti izvajati ukrepe za boj proti finančno-gospodarski krizi. Potrebujemo novo vlado z močno podporo, zato upam, da politične stranke ne bodo taktizirale in bodo omogočile državljankam in državljanom Slovenije, da odidejo na volitve čim prej".


19.09.2011 

Mobilna poslanska pisarna v Bovcu

Dr. Romana Jordan Cizelj je v petek, 16. septembra 2011, v okviru svojih mobilnih poslanskih pisarn obiskala Bovec. Nastopila je na letni konferenci CIPRA »Alpe na poti k energijski trajnosti«. Nato se je v centru Bovca, na Trgu golobarskih žrtev, pogovarjala z občankami in občani.17.09.2011 

Evropski teden mobilnosti 2011 – Potujmo drugače!

Odbor za okolje in prostor pri Strokovnem svetu SDS, katerega predsednica je dr. Romana Jordan Cizelj, in Ekološki forum ob evropskem tednu mobilnost 2011 sporočata: "Ukrojimo javni potniški promet po meri uporabnika, da ne bo sam sebi namen!"
16.09.2011 

Rekordno tanjšanje ozonske plasti nas mora prebuditi

Ob mednarodnem dnevu zaščite ozonske plasti se Ekološki forum ter Odbor za okolje in prostor pri Strokovnem svetu SDS, katerega predsednica je dr. Romana Jordan Cizelj, pridružujeta prizadevanjem za zaščito ozonske plasti.


15.09.2011 

Slovenska delegacija ELS za prejemnika nagrade Saharova 2011 nominirala Borisa Pahorja

Slovenska delegacija v Evropski ljudski stranki (ELS), katere članica je tudi dr. Romana Jordan Cizelj, je letos za prejemnika nagrade »Saharov 2011 za svobodo misli« predlagala slovenskega pisatelja Borisa Pahorja, ki je v preteklosti za svoje delo prejel že mnoga odlikovanja v Sloveniji, Franciji, Nemčiji, Italiji in Avstriji. To prestižno nagrado Evropski parlament (EP) že od leta 1988 podeljuje osebam, ki se borijo proti nestrpnosti, fanatizmu in zatiranju, letos pa je nominiranih skupno 5 kandidatov.14.09.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj podprla uredbo REMIT, a izrazila skrb glede agencije ACER

Dr. Romana Jordan Cizelj je v razpravi o Uredbi o celovitosti in preglednosti energetskega trga (REMIT) izrazila zaskrbljenost, "da za naloge iz uredbe REMIT, za katere se vsi strinjamo, da morajo biti narejene, ne bo dovolj denarja". Kot je prepričana, se "to ne sme zgoditi. Uredba se mora izvajati in to v celoti".


12.09.2011 

Predsednik Pahor naj ukrepa v tožbi Francije proti EP

Slovenska poslanka v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan Cizelj se je v pismu predsedniku Vlade Republike Slovenije Borutu Pahorju zavzela za večje pristojnosti Evropskega parlamenta (EP), predvsem glede odločanja o njegovem načinu dela. Poslanka predsednika Vlade poziva k ukrepanju na tožbo, ki jo je proti Evropskemu parlamentu na evropsko sodišče vložila Francija.


10.09.2011 

Pred prvim septembrskim plenarnim zasedanjem

Dr. Romana Jordan Cizelj se je v petek, 9. septembra 2011, v Ljubljani (Hiša Evropske unije, Breg 14) skupaj z evropsko poslanko mag. Tanjo Fajon udeležila novinarske konference pred prvim septembrskim plenarnim zasedanjem Evropskega parlamenta. Predstavila je svoje stališče do tem, ki bodo na dnevnem redu tokratnega zasedanja.10.09.2011 

Dr. Romana Jordan Cizelj na osrednji prireditvi 15. praznika Občine Moravske Toplice

Dr. Romana Jordan Cizelj je v soboto, 10. septembra 2011, v Moravskih Toplicah nastopila kot svečana govornica na osrednji prireditvi 15. praznika Občine Moravske Toplice. Letošnji praznik je bil povezan z zaključkom izgradnje kanalizacijskega omrežja Moravske Toplice - vzhod. Ta projekt je evropska poslanka označila kot posebej pomemben. V Sloveniji se namreč po njenem mnenju trenutno preveč »ukvarjamo s političnimi temami, medtem ko vsebinskih obravnav političnih vprašanj in problemov, povezanih z boljšim življenjem državljank in državljanov, skorajda ni«. Podeljena so bila tudi priznanja in nagrade za najlepše urejene kraje, hiše, osnovne šole in enote vrtca v občini.

« nazaj ↑ na vrh