Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov »

Napovednik

<< februar 2012 >>
ned pon to sre čet pet sob
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
rss - novice


Arhiv novic, februar 2012

29.02.2012 

Odbor ITRE v EP sprejel poročilo o direktivi o energetski učinkovitosti

Odbor za industrijo, raziskave in energetiko (ITRE) v Evropskem parlamentu (EP), katerega članica je tudi slovenska poslanka dr. Romana Jordan, je v torek, 28. 2. 2012, z veliko večino sprejel poročilo o direktivi o energetski učinkovitosti. Predlog direktive uvaja ukrepe, ki naj bi države članice spodbudil k učinkovitejši rabi energije na vseh stopnjah energetske verige, od proizvodnje energije do porabe pri končnih porabnikih.


28.02.2012 

Odbor ITRE v EP sprejel poročilo o uredbi o gostovanju


Odbor za industrijo, raziskave in energetiko (ITRE) Evropskega parlamenta je danes, 28. 2. 2012, z veliko večino potrdil poročilo o uredbi o gostovanju v javnih mobilnih komunikacijskih omrežjih v Evropski uniji. Uredba naj bi pripomogla k nemotenemu delovanju notranjega trga in istočasno dosegla veliko mero varstva potrošnikov ter spodbujala konkurenco in preglednost na trgu.


07.02.2012 

Dr. Romana Jordan na slovesnosti ob kulturnem prazniku

Slovenski poslanci v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan, dr. Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič in mag. Tanja Fajon so danes, 7. februarja, v Bruslju obeležili slovenski kulturni praznik. Ob kratkem kulturnem programu so skupaj z dijaki Škofijske gimnazije Maribor položili cvetje pred slovenski spomenik, na katerem je v vseh uradnih EU jezikih izklesan verz iz slovenske himne: "Žive naj vsi narodi." 


06.02.2012 

Evropska strategija za biodiverziteto do leta 2020

Odbor za industrijo, raziskave in energetiko (ITRE) je 6. februarja 2012 v Evropskem parlamentu sprejel mnenje o Strategiji EU za biodiverziteto do leta 2020. Dr. Romana Jordan, ki je pripravila predlog mnenja, je pozdravila sprejeto besedilo kot koristen doprinos k področju, ki sicer sodi v pristojnost odbora za okolje.


02.02.2012 

Dr. Romana Jordan o pogodbi za finančno trdnejšo in stabilnejšo EU

Dr. Romana Jordan s plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta (EP) v Bruslju poroča o srečanju voditeljev držav članic Evropske unije (EU). Po mnenju poslanke gre za zahtevne in dolge razprave, katerih cilj je rešitev težke finančne in gospodarske situacije in s tem prihodnosti EU. Dr. Jordan predstavlja tudi pogodbo o fiskalni uniji, pripravljeno po medvladni metodi, ki se zavzema za finančno trdnejšo in stabilnejšo EU, in opozarja, da bo Slovenija zaradi izredno slabe situacije morala precej resneje ukrepati na področju fiskalnih trgov.


02.02.2012 

Dr. Romana Jordan za več finančne discipline

Dr. Romana Jordan je danes, 2. februarja, predstavila potek aktualnih pogajanj za čim hitrejši in učinkovitejši izhod Evropske unije (EU) iz obstoječe finančne in gospodarske krize. Poudarila je pomen ukrepov za večjo finančno disciplino, ki so bili usklajeni po medvladni metodi. Močnejšo integracijo po skupnostni metodi je onemogočilo nestrinjanje Velike Britanije. Poslanka je prepričana, da je s tem dejanjem britanski premier Cameron izrekel »ne« večji evropski disciplini in temu, da morajo države članice sprejete zaveze tudi izvajati.


02.02.2012 

Slovenski poslanci skupine ELS v EP o sporazumu ACTA

Stališče slovenskih poslancev skupine ELS v Evropskem parlamentu na številna vprašanja o opredelitvah glede sporazuma ACTA (Anti-counterfreiting Trade Agreement).


01.02.2012 

Dr. Romana Jordan o sprejetju načrta za nizkoogljično EU

V torek, 31. januarja 2012, so poslanci v Odboru za okolje, javno zdravje in varno hrano (ENVI) v Evropskem parlamentu glasovali o Časovnem načrtu za prehod EU v nizkoogljično gospodarstvo do leta 2050. Dr. Romana Jordan, ki je bila za ta strateški dokument poročevalka za skupino Evropskih ljudskih strank (ELS/EPP), se je med drugim zavzela za izboljšave sistema ETS in proti spreminjanju že sprejetih podnebno-energetskih ciljev do leta 2020.


01.02.2012 

Na razstavi "Čut Evrope"

Dr. Romana Jordan se je včeraj, 31. januarja, v Bruslju udeležila otvoritve razstave "Čut Evrope" (The Sense of Europe) pod pokroviteljstvom predsednice odbora za Industrjo, raziskave in energetiko, Amalie Sartori. Uvodoma je spregovoril tudi komisar za industrijo in podjetništvo, Antonio Tajani. Razstava je zasnovana kot sprehod čez zgodovinski razvoj dišav v Evropi. Vsako obdobje v njeni zgodovini so zaznamovali drugačni vonji. Namen te interaktivne razstave je bil opozoriti na pomen nenehnega razvoja inovacij. Razvoj dišav namreč spada pod področje raziskav in inovacij, ki je v Evropski uniji zelo dobro razvito. Trenutno je na področju dišav v pripravi tudi nova zakonodaja.

« nazaj ↑ na vrh