Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov »

Napovednik

<< marec 2012 >>
ned pon to sre čet pet sob
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
rss - novice


Arhiv novic, marec 2012

30.03.2012 

Neoporečna pitna voda za pravičen in miren svet

Dr. Romana Jordan je z uvodnim nagovorom ob direktorici Zavoda za zdravstveno varstvo Murska Sobota Teodori Petraš in predsedniku Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo, prehrano in okolje mag. Dejanu Židanu danes v Murski Soboti nastopila na strokovnem posvetu o pitni vodi - Voda in prostor. Ob rob dogodku se je srečala tudi z županom g. Antonom Štihcem, v okviru svoje mobilne poslanske pisarne pa se je srečala tudi s člani MO SDS Murska Sobota.


29.03.2012 

O razdeljevanju hrane najbolj ogroženim osebam v Evropski uniji

Dr. Romana Jordan je na današnjem nastopu na plenarnem zasedanju v Bruslju opozorila na težke življenjske razmere v nekaterih predelih Slovenije, kjer so dobrodelne organizacije zaradi pomanjkanja morale prenehati z razdeljevanjem hrane. 


28.03.2012 

Na seminarju slovenskih novinarjev v EP

Dr. Romana Jordan je v sredo, 28. marca, v Bruslju sodelovala na izobraževalnem seminarju za slovenske novinarje. V sklopu obiska Evropskega parlamenta so novinarji skupaj s poslanko obdelali precej široko tematsko področje. Pogovarjali so se o ravnotežju med industrijsko politiko in okoljskimi zahtevami, trajnostnem razvoju, prihodnosti energetske oskrbe v Sloveniji ter varnostnih standardih jedrske energije v Evropi. Nekaj pozornosti so namenili tudi prepovedi testiranja kozmetičnih izdelkov na živalih.


27.03.2012 

Okoljske teme se dotikajo vsakega od nas

Dr. Romana Jordan je v nedeljo, 25. marca, nastopila v oddaji Slovenija in Evropa 3. programa Televizije Slovenija. V prispevku je spregovorila o najaktualnejši okoljski problematiki. Poudarila je, da se bomo v prihodnje morali preusmeriti v trajnostni razvoj, čeprav »so trajnostne tehnologije nekoliko dražje, zahtevajo precejšnje investicije ter vlaganja v raziskave, razvoj in inovacije.« Poslanka je še prepričana, da »dlje časa kot bomo čakali, bolj bomo videli in na lastni koži občutili, kako zelo se okoljske teme dotikajo vsakega od nas26.03.2012 

Razprava o vzpostavitvi programa za okoljske in podnebne ukrepe LIFE

Dr. Romana Jordan je 26. marca 2012 v Ljubljani organizirala delovni posvet PRILOŽNOSTI OKOLJA IN PODNEBJA - o vzpostavitvi programa za okoljske in podnebne ukrepe LIFE. V plodni razpravi so udeleženci iz različnih sektorjev opozorili na številne predvsem procesne težave, s katerimi se srečujejo pri prijavi na projekte LIFE. Nova direktiva predvideva za področje okolja in podnebnih sprememb 3,6 milijarde € sredstev za obdobje 2014-2020.

 


25.03.2012 

Vabilo na posvet: PRILOŽNOSTI OKOLJA IN PODNEBJA

Vabimo vas k spremljanju delovnega posveta PRILOŽNOSTI OKOLJA IN PODNEBJA: o vzpostavitvi programa za okoljske in podnebne ukrepe LIFE, ki ga dr. Romana Jordan kot poročevalka za ta dosje za skupino Evropskih ljudskih strank (ELS) organizira v ponedeljek, 26. marca 2012, ob 10. uri v Centru Evropa v Ljubljani (Dalamatinova 4). 


24.03.2012 

Matere opravljajo odgovorno in pomembno delo

Dr. Romana Jordan želi vsem materam tega sveta sončen in vesel praznik. Ob tem opozarja, da je prav, da vsaj enkrat v letu priznamo, da matere opravljajo odgovorno in pomembno delo, in se jim za to tudi iskreno zahvalimo.


24.03.2012 

Očistimo naravo, preden barvito vzcveti

Dr. Romana Jordan 24. marca 2012 sodeluje v vseslovenski prostovoljski okoljski akciji Očistimo Slovenijo 2012. Skupaj z Mestnim odborom SDS Celje je posvojila črni odlagališči na Lahovni (odlagališče št. 2567) v Celju. Zavihanih rokovavov je udeležence na terenu zjutraj povabila: "Pokažimo, da nam je tudi v težkih časih mar za okolje in da je naša prednostna naloga prihodnosti trajnostni razvoj. Pomlad je že previdno vstopila, da očistimo naravo, preden vzcveti in nas obdari s tisočerimi barvami."


23.03.2012 

Očistimo Slovenijo 2012 - sodelujmo!

Dr. Romana Jordan bo v soboto, 24. marca 2012, v Celju sodelovala v vseslovenski prostovoljski okoljski akciji Očistimo Slovenijo 2012 in poziva: "Vsi si želimo čiste in neokrnjene narave. Odgovorno se pridružimo vseslovenski okoljski akcijo Očistimo Slovenijo in po svojih močeh prispevajmo tam, kjer lahko."


23.03.2012 

Evropski parlament: slovenski odtenek v evropski mavrici

Dr. Romana Jordan je v petek, 23. marca 2012, na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju spregovorila dijakom srednjih šol iz celotne Slovenije o svojem delu v Evropskem parlamentu ter prihodnosti evropskega sodelovanja.


15.03.2012 

Potrjen časovni načrt za prehod EU v nizkoogljično gospodarstvo do leta 2050

Evropski parlament je na današnjem plenarnem zasedanju v Strasbourgu na glasovanjih potrdil poročilo o načrtu za prehod EU v nizkoogljično gospodarstvo.  Poročevalka v senci ELS dr. Romana Jordan to vidi kot »potrditev, da je naša prihodnost v razvoju čistih tehnologij in trajnostnem razvoju podeželja.«


15.03.2012 

Dr. Romana Jordan o Resoluciji EP o šestem svetovnem forumu o vodi

Nastop dr. Romane Jordan na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu v razpravi o Svetovnem forumu o vodah.


14.03.2012 

Fukušima, leto potem

Dr. Romana Jordan z marčevskega plenarnega zasedanja v Strasbourgu, leto dni po naravni in jedrski nesreči na Japonskem.


12.03.2012 

Pred plenarnim zasedanjem EP

Dr. Romana Jordan je v petek, 9. marca, v Ljubljani na novinarski konferenci pred plenarnim zasedanjem Evropskega parlamenta izpostavila najaktualnejše teme na evropskem in slovenskem političnem parketu. Opozorila je, da je v zaključkih Evropskega sveta zraven podpisa pogodbe za stabilnejšo fiskalno unijo kar nekaj pomembnih stvari, ki sicer v medijih niso tako odmevale. Prav tako je ocenila, da je debata v o zlatem pravilu »tista ta prava, čim prej pa moramo v Sloveniji začeti razpravljati o trajnostnem razvoju in sprejeti ukrepe, ki bodo spodbudili rast.«  Dr. Jordan je posebej izpostavila pomen razprave o poročilu, ki obravnava prehod Evropske unije v nizkoogljično družbo do leta 2050.  Spregovorila je o prihajajoči prostovoljski čistilni akciji Očistimo Slovenijo 2012. Na koncu je izrazila še zadovoljstvo, da tudi v Sloveniji sliši bolj razumne razlage o sporazumu ACTA.


08.03.2012 

Da bi se veselile tega, da smo ženske

Dr. Romana Jordan ob današnjem dnevu iskreno čestita vsem ženskam za praznik in želi, da bi se navkljub vsemu "veselile tega, da smo ženske."


01.03.2012 

O sporazumu ACTA zahtevamo mnenje strokovne avtoritete

Dr. Romana Jordan za oddajo Evropski premislek na TV SLO 3: "Tisti politiki, ki so se opredelili proti sporazumu ACTA, še preden so slišali mnenje stroke, so sledili glasu ulice in ne notranjemu glasu, da naj storijo to, kar je potrebno, in ne tistega, kar je lažje."

« nazaj ↑ na vrh