Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Evropska komisija začela javno posvetovanje o industrijski politiki EU

Napovednik

<< januar 2021 >>
ned pon to sre čet pet sob
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
rss - novice


Evropska komisija začela javno posvetovanje o industrijski politiki EU

12.06.2012 

Evropska komisija (EK) je začela javno posvetovanje o industrijski politiki Evropske unije (EU). Pridobljena mnenja in predloge zainteresiranih strani bo uporabila pri pripravi končnih predlogov smernic. Javno posvetovanje bo odprto do 7. avgusta 2012. 


EK je začela prek javnega posvetovanja zbirati mnenja in predloge glede industrijske politike EU, o kateri namerava septembra letos objaviti sporočilo. V njem se namerava osredotočiti na več pobud, ki jih bo po njeni oceni mogoče uresničiti v kratkem času. Javno posvetovanje bo odprto do 7. avgusta 2012.

EK od sodelujočih pričakuje odgovore na štiri glavna vprašanja: katere so glavne prednostne naloge za današnjo industrijsko politiko EU, kako lahko podjetja in poslovni sektor sam odgovori na izzive, kaj lahko naredi politika na ravni držav članic, na ravni regij in na lokalni ravni, pa kaj lahko politika naredi na ravni EU.

Področja in sektorji za katera Komisija pričakuje mnenja in predloge od sodelujočih, so poslovno okolje za majhna in srednja podjetja, dostop do virov financiranja vključno s tveganim kapitalom, inovacije in tehnologije, sposobnosti, ki jih potrebujejo delodajalci, prestrukturiranje in strukturne spremembe. Komisija pričakuje tudi mnenja in predloge glede izboljšanja notranjega trga, uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije in čezmejne prodaje, izboljšanje predpisov, gradnji energetske infrastrukture in konkurence, vzpostavljanja notranjega trga na področju transporta.

Sodelujoči v javnem posvetovanju imajo prav tako priložnost izraziti svoje mnenje in podati predloge o okoljskih predpisih, o učinkoviti rabi virov in možnostih za recikliranje odpadkov, o energetiki in podnebnih spremembah, dostopu do notranjega trga in konkurenci na globalni ravni, dostopu do surovin.

Več o posvetovanju ...

Vprašalnik


deli
« nazaj ↑ na vrh