Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Kongres v Bukarešti povezal politične stranke, ki so članice »družine ELS«

Napovednik

<< april 2021 >>
ned pon to sre čet pet sob
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
rss - novice










Kongres v Bukarešti povezal politične stranke, ki so članice »družine ELS«

23.10.2012 

Dr. Romana Jordan je prejšnji teden v Bukarešti sodelovala na kongresu Evropske ljudske stranke (ELS). Kongres je povezal politične stranke, ki so članice »družine ELS«, in jim omogočil, da so ponovno preverile svoje koncepte in analizirale stanje, v katerem se nahajamo. »Vemo, da je težko, saj ljudje terjajo od nas jasne in odločne odgovore. Zagotovo lahko optimalno rešitev dosežemo, če bomo enotni in bomo skupaj poiskali rešitev in tako dosegli zastavljeni cilj,« je na kongresu povedala poslanka. 


Dr. Romana Jordan je na kongresu ELS v Bukarešti poudarila, da se Evropska unija trenutno sooča s številnimi globalnimi izzivi. Omenila je izzive finančne in gospodarske krize in okoljske izzive, na katere pa mora Unija odgovoriti sama in odločno.

»Prav je, da Evropa še naprej govori o trajnostnem razvoju kot tistem, ki nam bo pokazal izhod iz globoke finančne in gospodarske krize. Moramo pa se zavedati, da je trajnostni razvoj mnogo več kot le to, o čemer smo govorili v preteklih letih. Trajnostni razvoj pomeni skrb za okolje, delovna mesta in socialna vprašanja,« je povedala. 

Poslanka je prepričana, da »Slovencem Evropska unija ponuja več stabilnosti in trdnosti. Ponuja nam možnost, da smo del močne globalne sile.« V Sloveniji se moramo zavedati, da smo z vstopom v Evropsko unijo postali del evropske družine, ki odgovorno soodloča o naši prihodnosti. »In ničesar v Bruslju se ne sprejeme, če tudi Slovenija ne reče, da se s tem strinjamo,« je še dodala.



Kongres Evropske ljudske stranke (ELS). Bukarešta.
Kongres Evropske ljudske stranke (ELS). Bukarešta.
Kongres Evropske ljudske stranke (ELS). Bukarešta.
Kongres Evropske ljudske stranke (ELS). Bukarešta.
deli
« nazaj ↑ na vrh