Dr. Romana Jordan, poslanka 2000-2014, arhiv

slovenskoenglish
Domov » Kos je zavajal poslance, javnost in dr. Romano Jordan Cizelj

Napovednik

<< december 2023 >>
ned pon to sre čet pet sob
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
rss - novice


Kos je zavajal poslance, javnost in dr. Romano Jordan Cizelj

12.03.2010 


Komisija za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Drago Kos, je postopek za razrešitev dr. Romane Jordan Cizelj kot predsednice Upravnega odbora Sklada NEK pričela šele pet  let pozneje, in to kljub temu, da je dr. Romana Jordan  Cizelj ob začetku mandata poslanke v Evropskem parlamentu leta 2004 sama obvestila omenjeno Komisijo o svojih funkcijah. Nepravilnosti, neskladnosti pa niso ugotovile tudi strokovne službe mandatno–volilne komisije Državnega zbora in zakonodajna služba Državnega zbora.
Hkrati je Komisija v dopisu, s katerim dr. Romano Jordan Cizelj obvešča o pričetku postopka za prenehanje njene funkcije v Skladu NEK, zapisala, da je sprožila omenjeno zahtevo zaradi nezdružljivosti njene funkcije v Skladu s funkcijo evropske poslanke. Enake razloge je Komisija posredovala tudi poslancem Državnega zbora, ki so dr. Jordan Cizelj na podlagi omenjenega tudi razrešili z mesta predsednice upravnega odbora Sklada NEK.
Pri tem pa je zanimivo, da Drago Kos po razrešitvi dr. Romane Jordan Cizelj medijem razlaga, da je bila gospa razrešena, ker je opravljala pridobitno dejavnost. Dr. Romano Jordan Cizelj je pozval, naj se odreče eni od funkcij, torej ali mestu poslanke v Evropskem parlamentu ali predsednice Upravnega odbora Sklada NEK, ni pa ji dal možnosti, da lahko še naprej opravlja funkcijo predsednice brez sejnin, kar sedaj razglaša. Torej ne samo, da je Drago Kos zavajal dr. Romano Jordan Cizelj, temveč  je zavajal tudi poslance Državnega zbora in ostalo javnost.
Sprašujemo se, ali lahko tako pomembno funkcijo v tako pomembni komisiji opravlja nekdo, ki ni kredibilen in ki ne zna učinkovito voditi in upravljati ter organizirati dela v tako pomembnem organu.

deli
« nazaj ↑ na vrh